Katarzyna Turek, dietetyk

Jestem dietetykiem z pacji oraz wykształcenia. Kończę realizować doktorat z zakresu technologii żywności i żywienia człowieka na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Od ośmiu lat pracuję jako dietetyk spotykając się z pacjentami indywidualnymi oraz prowadząc warsztaty i szkolenia dietetyczne. Pracuję z małymi oraz dorosłymi pacjentami z nadwagą, otyłością, chorobami nowotworowymi, zaburzeniami metabolicznymi, insulinoopornością, chorobami tarczycy, alergiami oraz nadwrażliwościami pokarmowymi. Prowadzę warsztaty dla dzieci i dorosłych z zakresu zdrowego odżywiania się. W przychodni pediatrycznej uczę dzieci i ich rodziców jak zmienić dietę żeby była zdrowsza a jednocześnie pozostała smaczna. Jestem członkiem Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków oraz wykładowcą akademickim, występuję na konferencjach, szkoleniach dla dietetyków, farmaceutów i lekarzy.