Ola Sowada, dietetyk

Ukończyłam dietetykę na Uniwersytecie Medycznym im. Piastów Śląskich we Wrocławiu. Swoje doświadczenie zdobywałam w Poradni Chorób Metabolicznych w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym we Wrocławiu. Specjalizuję się w żywieniu klinicznym, w tym w rzadkich chorobach metabolicznych np. fenyloketonurii oraz LCHAD. Uważam, że człowiek jest tym, co je więc dieta nie powinna być dla niego chwilowym okresem pełnym wyrzeczeń i specjalnych dodatków. "Dieta ma być przyjemnością" – to moja dewiza! Uwielbiam pracę z pacjentami, szczególnie tymi najmłodszymi. Wiele satysfakcji daje mi przyglądanie się postępom jakie robią moi pacjenci oraz wspólne dążenie do tworzenia zdrowych nawyków żywieniowych na całe życie. Obok pracy na co dzień jestem fanką szybownictwa.