Składniki
- ½ opakowania mieszanki sałat
- 4 jajka przepiórcze
- 10 pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki pestek dyni i słonecznika
- 10 zielonych oliwek
- Świeża bazylia, szczypiorek
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżeczka miodu
- Sól
Sposób przygotowania
Jajka gotuj przez 4 minuty. Obierz i pokrój na połówki. Pestki dyni i słonecznika upraż na suchej patelni. Na sałacie układaj jajka oraz pokrojone na pół pomidorki i oliwki. Posyp drobno posiekanym szczypiorkiem, bazylią i uprażonymi pestkami. Z oliwy, soku oraz miodu i soli przygotuj sos i polej nim sałatkę.
Do pobrania
- Zielona Kraina, informacja dla szkół
- Zielona Kraina, klauzule, zgody i informacyjne
- Zielona Kraina, regulamin 2019-2020
- Zielona Kraina, ulotka z przepisami
Warto przeczytać
- Zasady zdrowego żywienia dzieci
- Najczęstsze problemy w żywieniu dzieci
- Jak postępować z dzieckiem otyłym?
- Aktywność fizyczna dzieci